Taalschool Nederlands leren in Rotterdam - nt2

Menu


Taalschool Nederlands leren in Rotterdam - nt2

FAQ Nederlands voor werknemers

Most frequent questions and answers about Werknemers

Deze algemene taaltrainingen zijn gericht op het verbeteren van de luister-, spreek- en schrijfvaardigheid van werknemers op de werkvloer. De trainingen zijn specifiek afgestemd op de behoeften en leerdoelen van de medewerkers, waarbij theoretische kennis en praktische vaardigheden worden gegarandeerd. We beginnen met het inventariseren en vaststellen van concrete leerdoelen in overleg met het bedrijf. Vervolgens stellen we een leerplan op en bespreken dit met het bedrijf. Tijdens het uitvoeren van het programma meten we regelmatig de voortgang en behaalde resultaten. Op deze manier kunnen we de effectiviteit van de trainingen waarborgen en indien nodig aanpassingen maken.

Momenteel werken we samen met Awina Academy aan Lingualinq, een vaktaaltrainingsprogramma dat is ontworpen voor verschillende branches. Dit programma bestaat uit verschillende leermodules en maakt gebruik van geavanceerde technologie zoals virtual reality (VR) en kunstmatige intelligentie (AI) om de training te verbeteren.

Lingualinq bestaat uit twee belangrijke onderdelen. Allereerst zijn er interactieve taalmodules op een hoogwaardig e-learningplatform. Deze modules zijn blended en adaptief en hebben een niveau van B2/3F.

Daarnaast hebben we LinguaBee, een AI-toolkit. Met LinguaBee kunnen we vaktaal leermodules ontwikkelen voor verschillende beroepen en de inhoud constant en live updaten op basis van nieuwe kennis en inzichten op internet of binnen het bedrijf zelf. De leermodules kunnen worden aangepast aan de specifieke zakelijke behoeften en achtergronden van het bedrijf. Hierdoor is het platform schaalbaar en flexibel.

Hamrah-design is een gecertificeerd trainingscentrum voor Rhino, een 3D-modelleringsprogramma. We bieden cursussen aan voor Rhino, ook wel bekend als Rhinoceros of Rhino 3D. Met deze software kunnen nauwkeurige 3D-modellen worden gemaakt. Rhino wordt veel gebruikt door architecten, productontwerpers, sieradenontwerpers, jachtbouwers en modeontwerpers. Met Rhino 3D is het mogelijk om vrije vormen te creëren en elk idee om te zetten naar een 3D-model. Naast ontwerpen biedt Rhino ook functionaliteiten om modellen productiegereed te maken. Rhino.nl is een initiatief van MacroCad en wij zijn de plek voor alles wat met Rhinoceros te maken heeft.

Hamrah biedt in samenwerking met Verduijn.info volledige VCA-cursussen aan in het Perzisch. Veel Perzisch sprekende werkzoekenden hebben moeite met het volgen van de reguliere VCA-cursus vanwege hun beperkte taalvaardigheid. Hamrah is de enige aanbieder die de complete VCA-cursus in het Perzisch (Farsi) aanbiedt, terwijl het examen in het Nederlands wordt afgenomen. Het huidige lesmateriaal heeft echter een te hoog taalniveau en er is niet genoeg oefenmateriaal beschikbaar. Het behalen van een VCA-diploma is belangrijk voor het bewustzijn van veiligheid en is vaak vereist om te kunnen werken of stage te lopen in de industrie- of bouwsector.

In de snel veranderende arbeidsmarkt van vandaag is het essentieel voor bedrijven om een effectief leerwerktraject te ontwikkelen om hun personeel te behouden en te ontwikkelen. Een succesvol leerwerktraject combineert werk met leren, zodat werknemers nieuwe vaardigheden kunnen verwerven terwijl ze waardevolle werkervaring opdoen.

 

Samen met u identificeren we de vaardigheidsbehoeften die uw bedrijf nu en in de toekomst nodig heeft. Dit helpt bij het bepalen van de focus van het leerwerktraject. Vervolgens evalueren we de beschikbare content (inclusief kennis en vaardigheden binnen uw bedrijf) en ontwikkelen we een training die voldoet aan het doel van het leerwerktraject. We bespreken samen hoe we een hands-on benadering kunnen implementeren, zodat werknemers de nieuw geleerde vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk. We meten de voortgang en impact van het leerwerktraject op zowel de werknemer als de organisatie om het programma aan te passen aan veranderende behoeften.

 

Door te investeren in een leerwerktraject bouwt uw bedrijf niet alleen aan een meer bekwame en gemotiveerde werknemersbestand, maar versterkt het ook zijn concurrentiepositie op de markt.

In de hedendaagse zakelijke wereld is het van cruciaal belang om niet alleen talent aan te trekken, maar ook te behouden en te ontwikkelen. Talentontwikkelingsprogramma’s die nauw zijn verbonden met de zakelijke doelstellingen bieden een krachtige synergie die zowel de groei van medewerkers als de algehele bedrijfsprestaties stimuleert. Door training en ontwikkeling af te stemmen op de kernwaarden en doelstellingen van een bedrijf ontstaat er een win-win situatie voor zowel werknemers als werkgevers.

Een effectief talentontwikkelingsprogramma begint met een duidelijk begrip van de bedrijfsstrategie en de kritieke vaardigheden die nodig zijn om deze strategie te realiseren. Vervolgens wordt een op maat gemaakt trainingsplan ontworpen dat niet alleen de huidige competenties van medewerkers verbetert, maar hen ook uitrust met de vaardigheden die nodig zijn voor toekomstige uitdagingen en kansen.

Door deze aanpak worden medewerkers actief betrokken bij hun eigen ontwikkeling en de richting van het bedrijf, wat leidt tot verhoogde motivatie, betrokkenheid en uiteindelijk een hogere productiviteit. Bovendien bevordert het de ontwikkeling van een veerkrachtige en flexibele workforce die zich kan aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en innovaties kan stimuleren.
Kortom, het koppelen van talentontwikkeling aan zakelijke doelstellingen is geen luxe, maar een noodzaak voor bedrijven die in deze competitieve wereld voorop willen blijven lopen.

Scroll to Top